Futnet Logo
  • romana
  • english

Futnet Romania
Afiliat la unifut
side-menu

Despre

Pe un teren împărțit cu o plasă de 1,10m, în interior sau in expterior, două echipe formate din unu, doi sau trei jucători urmăresc să înscrie un punct, lovind mingea cu orice parte a corpului cu excepția mâinilor, făcând-o să sară pe suprafața adversarului într-un mod prin care să facă dificil pentru cealaltă echipă să o întoarcă peste fileu.

Reguli și discipline

În futnet există trei discipline determinate de numărul de jucători: simplu, dublu și triplu. Regulile de bază stabilite de către Legile de Futnet ale UNIF sunt următoarele:

Simplu: un jucător, două atingeri, o săritură la toate categoriile, dimensiunile terenului 9m * 12,8m

Dublu: doi jucători, până la trei atingeri (nu două atingeri consecutive de către acelaș jucător), o singură săritură admisă pentru masculin și două sărituri admise pentru feminin și juniori, dimensiunile terenului 9m * 12,8m

Triplu: trei jucători, până la trei atingeri ( nu două atingeri consecutive de către acelaș jucător), o săritură admisă pentru masculin și două pentru feminin și juniori, dimensiunile cortului 9m * 18m 

Teren

 Mingea și sistemul de punctare

Mingea de futnet poate aminti de mingea de fotbal ca mărime, dar este lipită, formată din 32 de aplicații, de culoare alb-negru, din piele sintetică(naturală) și când este umflată corespunzător ar trebui să sară mai mult de o jumătate de metru.

Echipa marchează un punct de fiecare dată când adversarul comite o greșeală, de exemplu: pasează mingea în fileu, lovește mingea înafara terenului, atinge fileul, acelaș jucător atinge mingea de două ori consecutiv (cu excepția la singur), atinge mingea cu mâna sau brațul și altele.

Pentru a câștiga meciul, echipa trebuie să câștige două seturi.Un set este câștigat de echipa care a marcat prima 11 puncte cu o diferență minimă de 2 puncte(ex.11:9), dacă nu, setul este terminat când una dintre cele două echipe face 15 puncte.

 

 aparitii in presa

http://radiocluj.ro/2015/11/19/romani-in-elita-mondiala-la-futnet/

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/FOTBAL-TENIS+Tengo+Salonta+a+castigat+editia+a+treia+a+Cupei+Tig

Parteneri

Sponsori

Parteneri media